Mikä on trofologia ruokavalio? – Strong Guru (2022)

Mikä on trofologia ruokavalio? – Strong Guru (1)
Jotkut ihmiset muuttavat, mitä he syövät laihtua. Toiset muuttaa paljon he kuluttavat laihduttaa. Mutta seuraajat trofologia ruokavalio muutos miten he syövät saavat tuloksia mittakaavassa. Tämä ruokavalio n säännöt mahdollistavat tiettyjen elintarvikkeiden yhdistelmiä ja kieltää muita.

Mitä asiantuntijat sanovat

“Ruoka yhdistäminen ruokavalio kieltää syöminen hiilihydraatteja proteiinin ja vaatii hedelmiä syödään yksin. Monet terveydenhuollon asiantuntijat ehdottavat syö proteiinia hiilihydraatteja vakauttaa verensokeri ja tarjoavat kylläisyyteen. Tämä ruokavalio edistää epäluottamus kehomme ja elintarvikkeita, ja liian vaikeuttaa syömistä.”

Willow Jarosh, MS, RD

Tausta

Tämä ruokavalio ei ole uusi laihtuminen villitys. Antiikin Ayurvedic ruokavalio sisältää joitakin periaatteita trofologia, ja makrobioottinen ruokavalio, kehitetty 1920, tarkoituksena on myös tarjota tasapaino kehon kautta ruokavaliosta. (Kumpikaan näistä on suunniteltu erityisesti painon.)

Lääkäri William Howard Hay kuvaili version yhdistelmän ruokavalion vuonna 1920. Hay Diet erotettiin ruoka kolmeen ryhmään: hapan, emäksinen, ja neutraali. Acid elintarvikkeet (liha, äyriäiset ja muut proteiinikasvien) ja emäksinen elintarvikkeet (hiilihydraatteja ja tärkkelystä elintarvikkeet) eivät koskaan saa sekoittaa. Dr. Hay uskoi, että hänen yhdistelmä ruokavalio antaisi vatsassa säilyttää oikea happo / emäksinen tasapaino, siis parantaa terveyttä ja luoda laihtuminen.

Kuinka se toimii

Jos syöt tavallista Pohjois-Amerikan ruokavaliota, tyypillisesti parittaa lihaa ja tärkkelystä ruokailun aikana. Esimerkiksi, saatat olla kalkkuna voileipä lounas tai munia, pekonia ja paahtoleipää aamiaiseksi. On trofologia ruokavalio, et koskaan syö proteiinia ja hiilihydraatteja yhdessä.

Seuraajat trofologia ruokavalio mieltä, että kun syöt väärään elintarvikkeet yhdessä, ruoansulatus on heikentynyt. Tämän seurauksena undigested elintarvikkeiden jää vatsassa ja se mätänee tai fermenttejä. Tämä ehto, he uskovat, voi johtaa sairauden ja / tai painonnousu. Sen sijaan he suunnitella ruoka yhdistelmiä laihtuminen ja parempaan terveyteen. On olemassa erilaisia ​​muunnelmia elintarvikkeiden yhdistelmän ruokavalioita. Yleensä kuitenkin sääntöjä jäädä melko samanlaisia.

Mitä syödä

yhteensopiva Foods

 • Liha, kala, siipikarja ja kananmunat
 • Jyvät ja tärkkelyspitoinen vihannekset, kuten squash
 • Ei-tärkkelyspitoinen kasvikset
 • Hapan tai vähän sokeria hedelmiä
 • alkoholi

Ei vastaa vaatimuksia Foods

 • makea hedelmä
 • Puhdistettu sokeri ja tuotteita, jotka sisältävät sitä
 • Prosessoitu ruoka

Proteiini
Älä koskaan syö proteiinia (myös munia, lihaa, juustoa, ja äyriäisiä) ja tärkkelyspitoisia ruokia, kuten leipää, riisiä, squashia tai jyviä.

(Video) Kangaroo Boxing Fight | Life Story | BBC Earth

Jyvät ja Tärkkelyspitoisesta vihannekset

Kuluttaa tärkkelyspitoinen vihannekset ja muut carb-raskas elintarvikkeet, kuten jyvät ja leipä, keitetty ei-tärkkelystä sisältäviä vihanneksia, kuten lehtivihreästä vain (ei proteiineja).

Hedelmä
Vältä makeita hedelmiä niin paljon kuin mahdollista. Valitse hapan tai vähän sokeria hedelmiä sijaan. Syö pähkinät, siemenet ja kuivatut hedelmät vain raakoja vihanneksia.

Alkoholi
alkoholia voidaan kulutetaan elintarvikkeiden yhdistelmän suunnitelma. Kuiva puna- ja valkoviinejä pidetään proteiinissa luokassa (niin kuluttaa niitä vain muiden proteiinien). Olut ja ale pidetään tärkkelyspitoisia, joten juoda niitä vain muiden tärkkelystä tai keitettyjä vihanneksia.

Sokeri
Vältä puhdistettu sokeri ja tuotteita, jotka sisältävät puhdistettua sokeria. Yleensä välttää jalostettuja elintarvikkeita, koska ne sisältävät sokereita ja rasvoja.

Neutraali Foods
Tietyt ruoat, kuten tumma suklaa, manteli maito, keltuaiset, kerma, kookos-vesi, sitruunat, voita ja öljyä pidetään “neutraali” ja voi syödä yhdessä minkä tahansa elintarvikkeita.

Suositeltu ajoitus

Lisäksi pitää proteiinit ja tärkkelys erotetaan, trofologia ruokavalio säännöt myös sanoa, että jos et kuluttaa makeaa hedelmää, se tulisi tehdä tyhjään mahaan (muutaman tunnin kuluttua tai 20 minuuttia ennen ateriaa). Juoda runsaasti vettä, mutta ei ennen ruokailua.

muutoksia

Tämä ruokavalio säännöt ovat melko tiukat, ja sen uskovat tuskin alkavat tukea muutoksia sen perusperiaatteet. Se voi kuitenkin säätää mukautumaan joitakin ruokavalio, kuten keliakia tai keliakian. Olisi vaikea seurata kuin kasvissyöjä, koska kasvipohjainen proteiineja, kuten palkokasveja ja kvinoa, sisältävät myös hiilihydraatteja.

Hyvät ja huonot puolet

Plussat

 • Painottaa Whole Foods
 • Voi edistää laihtuminen

Haittoja

 • Mitään tieteellistä näyttöä
 • Monet elintarvikkeet ovat “sekoittaa”
 • Riskialtista joillekin ihmisille
 • ole kestävää

Plussat

Whole Foods
Tämän ruokavalio johtaa todennäköisesti enemmän kulutusta Whole Foods. Ensinnäkin se kieltää kaikki elintarvikkeet, joihin on lisätty sokeria, joka poistaa paljon jalostettuja elintarvikkeita (kuten kastikkeet, mysliä baareja, ja viljat). Toiseksi se on helpompi pitää erilaisten ruokien erillään toisistaan, jos ne syödään lähemmäs luonnontilaan. Jalostetut elintarvikkeet ovat yleensä yhdistelmä proteiinia, hiilihydraatteja, ja erilaisia rasvoja.

(Video) David Godman - 2nd Buddha at the Gas Pump Interview

Painonpudotus
Nämä tiukat säännöt edellyttävät voit harkintaa ruokaa valintoja. Kun poistaa tyhjiä kaloreita ja te suunnitella huolellisesti jokaisen aterian tai välipalan, on hyvin todennäköistä, että voit vähentää kalorien saanti ja laihtua. Plus, joilla noudattamaan näitä sääntöjä ja erillinen elintarvikkeita voi johtaa syömällä vähemmän niistä. Syöminen pala kana ilman kastikkeita tai lisukkeita on tylsää, niin luultavasti ei syö niin paljon että kana.

Jos olet kokeillut jälkeen trofologia ruokavalion ja se toimii sinulle, hienoa. Mutta muista, että se ei todennäköisesti ole, koska trofologia sääntöjä.

Haittoja

Mitään tieteellistä näyttöä
Vain yksi satunnaistettuja kliinisiä tutkimuksia on tehty ja tutkijoiden eivät voineet todeta, että yhdistämällä elintarvikkeita ollut vaikutusta laihtuminen tai vähentää kehon rasvaa.

Kannattajat tätä ruokavaliota sanovat, että se tarpeen kahdesta syystä. Ensimmäinen, he uskovat, että proteiinit ja hiilihydraatit sulavat eri tahtiin, joten se on vaikeampaa kehon käsitellä niitä, kun ne kulutetaan yhdessä.

Toiseksi seuraajia ruokavalio mieltä, että eri elintarvikkeet vaativat erilaisia ​​pH-arvoja ruoansulatuskanavan, joten jos kaksi elintarvikkeet, jotka vaativat eri tasolla yhdistetään, niitä ei voida pilkottu yhdessä.

Kumpikaan näistä uskomuksista perustuu todellisuudessa. Kehon koko ruoansulatuskanavan (ts sylki suussa, hapot mahassa, entsyymit ohutsuolessa, bakteerien paksusuoli) toimii yhdessä sulavaa ruokaa ja tehdä siitä käyttökelpoinen muualle elimistöön. Se on erittäin kykenevä sen työtä tahansa ruokaa tahansa yhdistelmänä. Ja kuluttaa elintarvikkeita, jotka ovat enemmän emäksinen tai hapan ei merkittävästi vaikuta pH-taso kehossa.

Useimmat elintarvikkeet sekoitetaan Foods
Useimmat elintarvikkeet ei voida luokitella yksinkertaisesti happamia tai emäksisiä. Esimerkiksi, pinaatti on emäksinen, mutta se tarjoaa myös kehon proteiinin (useimmat proteiinit pidetään hapan). Jyvät kuten quinoa tarjoavat sekä tärkkelyspitoisia hiilihydraattia ja proteiinia. On lähes mahdotonta siististi luokitella elintarvikkeita sääntöjen mukaisesti tämän syömisen ohjelman.

Voi olla vaarallista
Jos seuraa tätä ruokavaliota ja sinulla on tiettyjä terveysvaatimukset, ole varovainen. Esimerkiksi diabeetikkojen, se ei yleensä ole hyvä ajatus kuluttaa hiilihydraatteja yksin. He tarvitsevat jonkin verran proteiinia tai rasvaa sekä hiilihydraatteja pitää verensokeri kipinöinti.

Ei Kestävä
Ruokavalion kuten nämä ovat erittäin vaikea seurata. Tästä syystä se ei ole todennäköistä, että pystyt pysyä trofologia ruokavalio pitkällä aikavälillä. Kun palaat vanhaan ruokailutottumukset, olet todennäköisesti saada takaisin kaikki paino, että olet menettänyt ja mahdollisesti jopa enemmän. Joten kun voit trofologia laihtua, tulokset eivät todennäköisesti kestä.

(Video) J. Krishnamurti - San Diego 1974 - Conversation 15 - Religion, authority and education - Part 1

Miten se vertaa

On olemassa useita muita syöminen suunnitelmat, jotka pitävät hapan ja emäksinen elintarvikkeiden lyijypitoisuudet osana filosofiaa. Mutta ravitsemuksen asiantuntijat sanovat tämä ei ole välttämätöntä.

USDA suositukset

Ruoka Ryhmät
USDA MyPlate Ohjeidemme täyttymään levy tasapainoinen yhdistelmä proteiinia, jyviä, hedelmiä, vihanneksia, ja maitotuotteita. Vaikka nämä ohjeet eivät eritellään jokaisen kohteen joka aterialla, ne viittaavat siihen, että tämä on hyvä tavoite. Niin että vastoin trofologia ruokavalio periaatteita.

Kalorit
Ei ole kalori tavoitteet trofologia ruokavalio. Se on kaikki mitä syöt ja milloin, ei kuinka paljon. Tämä saattaa toimia laihtuminen joillekin ihmisille, mutta toiset täytyy rajoittaa kalorimäärää, jotta laihtua. USDA suosittelee leikkaa saanti noin 500 kaloria päivässä auttaa painonpudotuksessa. Tämä laskin voi auttaa määrittämään tavoite, joka on sopiva sinulle, koska tavoite vaihtelee riippuen tekijöistä, kuten ikä, sukupuoli, ja toiminnan tasolla.

samanlaisia ​​ruokavalion

Muut ruokavalion jakaa joitakin samoja piirteitä kuin trofologia ruokavalio.

Trofologia Diet

 • Teoria: Syöminen tiettyjen elintarvikkeiden erillään muiden auttaa kehon sulatella niitä paremmin, mikä johtaa laihtuminen ja terveyshyötyjä.
 • Tieteellinen näyttö: Ruokavalio periaatteet ovat ristiriidassa perus biokemia.
 • Käytännöllisyys: Ei ole tarvetta kalori tai carb laskenta tai osa valvontaa, mikä yksinkertaistaa ruokavaliota. Mutta muuten sen säännöt ovat monimutkaisia ja saattaa olla vaikea seurata.
 • Kestävyys: Että epäkäytännöllistä sekä luopumatta paljon mukavuutta (mitattuna aterioiden ajoituksesta ja käyttämällä valmistetut elintarvikkeet), tekee tästä ruokavalio vaikea noudattaa.

emäksinen Diet

 • Teoria: Kannattajat emäksinen ruokavalio uskovat, että syö liikaa “hapontuotto-” ruokia muuttaa normaalia pH-taso veressä. Joka johtaa epätasapainoon, joka voi aiheuttaa sairauksia, energian puute, ja painonnousu. Tätä ruokavaliota, hapontuotto- elintarvikkeet (liha, kala, palkokasveja, jopa kokonaisia jyviä) ei syönyt tiettyinä aikoina tai erityisesti yhdistelminä. Ne ovat yksinkertaisesti välttää.
 • Tieteellinen näyttö: Kasvispohjainen ruokavalioon kuten tämä voisi olla terveysvaikutuksia. Mutta ne eivät välttämättä johtuu happamuuden kehossa.
 • Käytännöllisyys: Tämä ruokavalio poistaa monia elintarvikkeita ja tyyppisiä elintarvikkeita. Vaikka laskemalla kaloreita tai hiilihydraatteja ei ole tarpeen, se on edelleen vaikea syödä tällä tavalla.
 • Kestävyys: Koska se on vähän proteiinia, kaloreita ja muita ravintoaineita, kiinni tämä ruokavalio olisi vaikeaa.

makrobioottinen Diet

 • Teoria: On makrobioottinen ruokavalio, elintarvikkeet (ja muut käytännöt) käytetään auttamaan tasapainottamaan kehon yin ja yang. Mutta tässä tapauksessa, hapan ja emäksinen elintarvikkeet ovat syöneet yhdessä luoda tämän tasapainon.
 • Tieteellinen näyttö: Muutama tutkimukset ovat osoittaneet, että makrobioottinen ruokavalio voi auttaa joitakin riskitekijöitä diabetekseen, ja edistää laihtumista. Tämä johtuu todennäköisesti siitä, minkälaisia elintarvikkeita syödään (täysjyvätuotteita ja paljon vihanneksia) vs. happo / emäksinen tasapainoa.
 • Käytännöllisyys: Tämä ruokavalio on monimutkaisten sääntöjen ja poistaa paljon elintarvikkeita. Lisäksi on räätälöity kullekin käyttäjälle ja vaatii paljon suunnittelua ja aikaa valmisteluihin.
 • Kestävyys: Sen kannattajat voisi sanoa, että tämä on elinikäinen ruokavalio, mutta sen rajoitukset voisi tehdä haaste.

Suzanne Somers Ruokavalio

 • Teoria: Hänen ruokavalio, julkkis Suzanne Somers kannattaa lisäksi ei syö hiilihydraatteja ja proteiinia tai rasvaa samaan aterioita, ja poistamalla sokeri. Hän sanoo, että tämä auttaa polttaa rasvaa nopeammin, tasapainottaa hormoneja, ja edistää aineenvaihduntaa.
 • Tieteellistä näyttöä: Kuten trofologia ruokavalio ei ole tutkimus osoittaa, että nämä elintarvikkeet yhdistelmät ovat välttämättömiä tai hyödyllisiä.
 • Käytännöllisyys: Vaikka ei tarvitse laskea kaloreita, hiilihydraatteja tai annoskokojen, se on hankala tietää, mitkä elintarvikkeet jakautuvat johon luokat ja siksi niitä ei pidä yhdistää.
 • Kestävyys: Somers viittaa siihen, että tämä on pitkän aikavälin elämäntapa, mutta seuraavat ruokavaliota sääntöjä ja luopuvat tietyissä elintarvikkeissa ikuisesti on kovaa.

Bottom Line
trofologia (ja muut dieetit ainutlaatuisia ohjeet) valitus monille meistä, koska ne ovat poikkeaa perinteisestä ruokavaliosta sääntöjä. Joskus nämä suunnitelmat tarjota mielenkiintoisia rutiineja tai uusi lähestymistapa laihtuminen että kuulostaa helpompaa kuin suunnitelmat, jotka ovat usein jo epäonnistuneet. Mutta tärkeintä on, että ne eivät yleensä toimi onnistuneen pitkäaikaisia terveysvaikutuksia tai laihtuminen ja ne häiritsevät meitä terveellisen ruokavalion ja liikunnan ohjelmia, jotka tuottavat todennäköisesti todellisia tuloksia mittakaavassa.

(Video) David Godman - Buddha at the Gas Pump Interview

Jos haluat laihtua, keskittyä tekemään pieniä, kohtuullisia muutoksia ruokaa suunnitella ja lisätä päivittäistä toiminnan tasolla. Työskennellä terveys valmentaja, rekisteröity ravitsemusterapeutin tai terveydenhuollon palveluntarjoajat asettaa tavoitteita ja seurata edistymistä. Olet paljon todennäköisempää nähdä tuloksia, jotka kestävät jos noudattaa suunnitelmia, jotka tukevat tiedettä.

Mikä on trofologia ruokavalio? – Strong Guru (2)

Zahra Thunzira

Zahra Thunzira is a Jakarta-based nutritionist and gym instructor. She’s also an adventure travel, fitness, and health writer for several blogs and websites. She earned her Master degree in Public Health from University of Indonesia.

Videos

1. Biopsychology of Yoga - 4. Manipura Cakra. Mammal Psychology
(Meditation steps)
2. Talks on Sri Ramana Maharshi: Narrated by David Godman - Lakshmi the Cow
(David Godman)
3. 1982-0711 From Heart to Sahasrara, Derby, England, DP
(Teachings of H.H. Shri Mataji Nirmala Devi)
4. The Phenomenon of Healing – Documentary – Part 2
(Bruno Gröning Freundeskreis)
5. Hip 22460 Salvation & Azimuth // Elite Dangerous
(Ricardos Gaming)

You might also like

Latest Posts

Article information

Author: Trent Wehner

Last Updated: 10/31/2022

Views: 6178

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Trent Wehner

Birthday: 1993-03-14

Address: 872 Kevin Squares, New Codyville, AK 01785-0416

Phone: +18698800304764

Job: Senior Farming Developer

Hobby: Paintball, Calligraphy, Hunting, Flying disc, Lapidary, Rafting, Inline skating

Introduction: My name is Trent Wehner, I am a talented, brainy, zealous, light, funny, gleaming, attractive person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.